Certon M21 monofoniskt ljudslutsteg

Översikt

Certon M21 är ett monofoniskt effektslutsteg för reproduktion av ljud med hög kvalitet. Det har en auktoritet och kontroll som vanligtvis förväntas bara av en del betydligt större och dyrare slutsteg.

M21 passar tillsammans med praktiskt taget vilken högtalare som helst, men mycket möda har lagts ned vid konstruktionen av M21 för att skapa extra värde när man parar ihop det med strömkrävande högtalare, d.v.s. högtalare med låg impedans. Ett kraftfullt switchat nätaggregat som har en kondensatorbank på mer än 15.000 uF tillhandahåller ren kraft också under kraftig belastning. Därutöver använder förstärkaren Certons egenutvecklade Truly-Constant Voltage Mode (TCVM)-teknologi för förbättrad stabilitet och dämpning.

Så trots att andra effektförstärkare, integrerade förstärkare och hemmabioförstärkare har högre effektangivelse än M21 kan hög strömförmåga, stabilitet och dämpning hos M21 vara fördelaktig. Det kan t.o.m. vara förnuftigt att ansluta M21 till pre-utgångar hos en integrerad förstärkare eller hemmabioreceiver som har högre effektangivelse. M21 kan också erbjuda värdefull avlastning till hemmabioreceivrar som har gemensamma (delade) nätaggregat.

M21 har s.k. continuous conduction inom ett brett frekvensområde med många högtalare, kombinerat med verkningsgraden hos klass AB. Continuous conduction är traditionellt en egenskap hos klass A-förstärkare. Det minskar s.k. övergångsdistorsion.

Läs mera om Truly-Constant Voltage Mode...

Certon M21

Dess enkla exteriör i ytbehandlat* stål, aluminium och akrylglas (Acrylite) passar bra i vilken modern hemmiljö som helst. Dess blygsamma storlek på bara 20,5 x 20,0 x 12,0 cm. (8,1 x 7,9 x 4,7 tum) gör det praktiskt att placera, t.ex. i en grund bokhylla.

*) Tillgänglig i ett urval av färger och utföranden